Pin (1988)
De jeugd van Leon wordt gekenmerkt door jaren van kilte. 
Frankenstein (1931)
Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.
Dracula (1931)
Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst...
Carnival of Souls (1962)
Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 
Salon Kitty (1976)
In opdracht van de SS moet hoerenmadam Kitty haar befaamde bordeel Salon Kitty elders gaan uitbaten.Deadly Friend (1986)

Deadly Friend (1986)

De film die we vandaag onder de loep nemen is er eentje van Wes Craven, de regisseur die zich midden jaren ‘70 profileerde met enkele gruwelijke wraakfilms. Hij werd berucht met het zeer extreme Last House on the Left en zette zich definitief op de kaart van horrorland met het niet minder shockerende The Hills Have Eyes. Dan kwam er een periode van hit & miss, iets dat trouwens zijn volledige carrière zou typeren. Maar als er al 1 ding is waar Craven in uitblinkt, dan is het in het maken van een grandioze comeback. Zo sloeg hij in 1984 terug met het fantastische A Nightmare on Elm Street, u waarschijnlijk wel bekend. Daarna maakte hij wellicht de grootste stinker uit zijn carrière, The Hills Have Eyes 2. Een film die grotendeels bestaat uit flashbacks van de overlevenden uit het eerste deel, inclusief eentje van de hond van het gezelschap. En dan komt onze film in the picture, Deadly Friend.

 

Die, Monster, Die! (1965)

Die, Monster, Die! (1965)

De Amerikaan Stephen Reinhart wordt uitgenodigd op het landgoed van zijn vriendin Susan Witley met wie hij samen op de universiteit zat en waar hij er een relatie mee begon. De brief werd hem toegezonden door de moeder van Susan, die hij nog nooit heeft ontmoet, waarna hij gepakt en gezakt met de trein aankomt in het dorpje Arkham. 

 

Django (1966)

Django (1966)

Een loner trekt doelloos over een dor landschap, enkel vergezeld door een doodskist die hij achter zich aan trekt. 

 

Dracula (1931)

Dracula (1931)

Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst moeizaam.