Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.29/10/2012

Apt Pupil (1998)

Apt Pupil (1998)

Bryan Singer
Brad Renfro, Ian McKellen, Joshua Jackson, Mickey Cottrell, Michael Reid MacKay, Ann Dowd, Bruce Davison, James Karen, Marjorie Lovett, David Cooley, Blake Anthony Tibbetts,...
Zie meer details
Todd Bowden (Brad Renfro) zit in zijn laatste jaar middelbaar en is na een weekje les over de holocaust geobsedeerd door het Nazisme.
Wanneer hij de voortvluchtige Nazi Kurt Dussander (Ian McKellen) ontdekt, die wereldwijd geseind staat en nu door het leven gaat als Arthur Denker, chanteert hij hem om al zijn verhalen te vertellen over de holocaust toen hij als generaal verantwoordelijk was voor duizenden doden in verschillende concentratiekampen. Na verloop van tijd beginnen die verhalen Todd's karakter aan te tasten terwijl de herinneringen aan al zijn daden ervoor zorgen dat Dussander opnieuw de smaak van bloed te pakken krijgt.

Ian McKellen draagt op zijn eentje deze film, maar krijgt volwaardige back-up door Brad Renfro die ik na The Client en Sleepers als een veelbelovend talent zag. Jammer genoeg acteerde hij na Apt Pupil niet echt meer in volwaardige A-films, maakte zijn comeback even in 2001 met Ghost World, maar kon daarna opnieuw geen goede films / acteerprestaties aan zijn palmares toevoegen. Regisseur Bryan Singer bleef trouw aan het boek, uitgenomen het einde, en wist een sterk drama op het witte doek te brengen dat weliswaar met momenten qua tempo wat laag ligt. Dit zal tijdens een eerste viewing zeker niet voor problemen zorgen (daar zorgen McKellen en Renfro wel voor), maar ik kan me voorstellen dat het bij een tweede of derde keer misschien lastig wordt om de film hierdoor in een keer uit te zitten. Toch blijft Apt Pupil zeker een aanrader.

 


Hoewel zowel McKellen als Renfro verschillende prijzen in de wacht sleepten voor hun puike acteerprestaties, trokken bitter weinig mensen naar de bioscoop om er de film te bekijken.

In 1984 was er al sprake om het verhaal te verfilmen, maar zowel James Mason als Richard Burton stierven respectievelijk aan een hartaanval en een hersenbloeding vooraleer ze in de huid van Kurt Dussander konden kruipen.

In 1987 begonnen de opnames voor een eerste keer, maar na zes weken was het budget al zo vaak overschreden dat de producers besloten te stoppen terwijl er nog maar tien draaidagen gepland waren! King, die een ruwe versie van de onafgewerkte productie zag, vond de film trouwens goed.

Wanneer Stephen King te horen kreeg dat Bryan Singer in de regiestoel ging zitten, verkocht hij de rechten van het verhaal voor amper een dollar.

Een van de foto's die we in de film te zien krijgen van Dussander tijdens WO II is er eigenlijk eentje van Himmler, maar het gezicht van McKellen werd er met behulp van de computer op geplaatst.

McKellen was zelf best verrast toen ze hem de rol aanboden aangezien hij een 75-jarige moest spelen en op dat moment nog maar 57 jaar was.

In de film zit een douchescène waar meerdere jongens na een les Lichamelijke Opvoeding zich wassen. Regisseur Bryan Singer werd door twee van hen aangeklaagd voor ettelijke miljoenen omdat hij ze zogezegd verplicht zou hebben hun kleren uit te trekken. Uiteindelijk besloot de rechter dat de jongens enkel op geld uit waren en werd de klacht ontbonden. 

SPOILER:
In het oorspronkelijke verhaal kruipt Todd na de dood van Dussander in een boom en begint hij bestuurders van voorbijgaande wagens neer te knallen, waarna de politie hem vijf uur later zelf weet dood te schieten. Ook Edward French, zijn begeleider op school, weet hij te vermoorden. In de film gaat Todd echter niet op killing spree, blijft French leven en weet hij eigenlijk met alles weg te komen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...