The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 16/11/2011

Bad Meat (2011)

Bad Meat (2011)

Lulu Jarmen
Een bier- en tietenfilm!In plaats van de plot te schetsen, begin ik deze keer met de achtergrond van de film. Bad Meat is in productie gegaan in 2008. Regisseur van dienst was Rob Schmidt, ook wel gekend van ‘Wrong Turn’. Met deze film had hij echter enige moeilijkheden. Vooral de financiële kant zorgde voor veel kopzorgen. Het was zelfs zo dramatisch dat het productiehuis middenin de opnames het project stil legde. Even later ging ook het productiehuis zelf bankroet. Toch wilde Schmidt wel het ‘Bad Meat’ project afwerken. Hij had al 2/3 van zijn film klaar maar kon helaas niemand vinden die er de nodige centen in wou pompen. Nu, anno 2011, wordt de film toch uitgebracht met Lulu Jarmen als vervanger van Schmidt. Lulu who? Lulu Jarmen, een nobel onbekend en debuterend regisseur (m/v?) wiens naam men enkel kent op imdb. Waarschijnlijk is het Schmidt zelf die onder dit pseudoniem schuilgaat omdat het uiteindelijke resultaat wel wat te wensen over laat. 
 
Camp Hardway is een verbeteringsinstelling, geleid door de excentrieke Doug, gekend voor zijn strenge en vooroorlogse denkwijzen. 6 nieuwe delinquenten worden verwacht in Camp Hardway. Daar staat hen een helse tijd te wachten waarbij vernederingen en lijfstraffen dagelijkse kost zijn. En helaas zijn niet enkel de jongeren het mikpunt van Doug en zijn opvoeders. Ook de kok van het kamp moet het op geregelde tijdstippen ontgelden. Hij besluit dat de maat vol is en trakteert het personeel op een stoofpotje van verdorven vlees. Helaas mislukt zijn plan om hen hiermee uit de weg te ruimen. De situatie is helaas nog erger geworden. Doug en zijn andere personeelsleden blijken nu kannibalistische trekjes te vertonen en zijn reeds op zoek naar hun volgende hapje. 
  
Zoals je al kon lezen heeft de film te kampen gehad met enkele zware problemen en dat is helaas ook te merken. “Lulu” heeft een volledig nieuw personage gecreëerd om wat extra spanning te genereren, maar is vooral aanwezig als tentpaal om het zaakje wat recht te trekken. Aan de hand van dit personage krijgen we al het oude materiaal in flashbacks, om wat structuur te geven, want er zitten nog behoorlijk wat gaten in het verhaal. Zo is er aan het einde van de film plots een stuk verdwenen, wegens nooit gefilmd. Daarbij rammelt het script en zijn de acteerprestaties van een heel laag niveau. Er is ook geen moeite genomen om de personages dan ook maar wat van diepgang mee te geven. Grappige momenten worden dan weer net iets te lang getrokken en hadden beter gewerkt moest het iets subtieler zijn geweest. Zo is het bvb leuk dat de kampleider trekken heeft van een zekere Adolf en men ‘mein kampf’ leest als strip, maar om dan ook nog eens nog een extra shot te verprutsen aan een rijksvlag van Nazi Duitsland!? 
 
Maar laat dit alles geen struikelblok zijn om de film te bekijken. Wat men voor ogen had was een absurde film af te leveren en dat is merendeels gelukt. Het doet ons denken aan de gore toestanden van de jaren ’70, begin jaren ‘80. Het is dan misschien geen goede film, het is wel een geweldige festivalfilm. De film is doorspekt met gore scènes, veel bloed, kinky seks en vooral ook veel kots. 
Bad Meat: een bier –en tietenfilm die meer dan ooit op je spijsverteringsstelsel zal werken. Boose en popcorn zijn hier een absolute must. Bekijken op eigen risico. 

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...