The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 16/10/2013

Child's Play 2 (1990)

Child's Play 2 (1990)

Play Pals, het bedrijf dat de Good Guys Dolls op de markt bracht, zit verveeld met alle negatieve commotie die ontstaan is rond de recente gebeurtenissen met een van hun poppen. 
Twee jaar na datum hebben ze er weliswaar genoeg van. Ze besluiten komaf te maken met alle wilde indianenverhalen die er over de ‘bizarre’ Good Guy verteld werden / worden en starten hun productie weer op. Om kost wat kost te bewijzen dat er absoluut geen vuiltje aan de lucht is, recycleren ze zelfs alle nog resterende onderdelen van ‘Chucky’ om er een gloednieuwe pop uit voort te toveren.

Andy is inmiddels iets ouder geworden. Aangezien zijn moeder haar intrek heeft genomen in een inrichting voor mensen met mentale problemen, werd de jongen in een pleeggezin geplaatst. Zelf worstelt hij nog steeds met het verleden, alles op een rijtje zetten blijkt uitermate moeilijker voor hem. Hoewel zijn nieuwe voogden er alles aan doen het hem zo comfortabel mogelijk te maken, is het voor hem niet makkelijk er zijn ‘draai’ te vinden. Wanneer daarenboven plots een Good Guy Doll opduikt, gaat de bal pas echt aan het rollen!

Toegegeven, ik ben een absolute fan van dit deel uit de Child’s Play reeks. Waar in de voorgaande film alles draaide rond de sfeer en het ontdekken van het personage van Chucky, gaat het hier vooral om de kills en het gedrag van het moordlustige poppetje. Die zint namelijk op wraak en dat zullen we geweten hebben! Zijn doel is, net zoals twee jaar geleden, om zijn ziel te verenigen met die van Andy, de eerste persoon tegen wie hij zijn werkelijke identiteit uit de doeken deed. Iedereen die zijn pad kruist maakt hij zonder pardon een kopje kleiner. Dit is absoluut het deel waar, naar mijn mening, het meest inventief is omgegaan met het plegen van de kills. Het blijft leuk om zo'n vuilgebekt poppetje zich uit te zien leven op de volwassenen. Niet enkel zijn daden zijn brutaal, ook diens taal is gevatter geworden.

Hoezeer de film me blijft verheugen met zijn slachtpartijen, stelt hij me toch ietwat teleur omwille van zijn plot. Het begin van de film en het einde zijn tamelijk naar verhaallijn toe, maar het midden is dat echter jammer genoeg niet. Dit resulteert in een immense druk op het personage van Chucky die daarom echt wel moet schitteren. Don Mancini besefte dit maar al te goed en deed zijn best om de sfeer te breken door zoveel mogelijk one-liners uit Chucky zijn mond te laten komen.

Het grote pluspunt van deze film is dat hij zeer entertainend is en zich makkelijk laat kijken. De openingsscène is heel goed in beeld gebracht, net als de onvergetelijke finale. Een dikke pluim daarom aan het adres van regisseur John Lafai. Brad Dourif neemt opnieuw de stem van Chucky voor zijn rekening en dit verheft hem ontegensprekelijk tot de ster van de film. De rest van de acteurs trekken de lijn en het acteerniveau door van het voorgaande deel. Verwacht je daarom dus niet aan immense diepgang qua personages.

Voor mij is Child’s Play 2 puur jeugdsentiment, al verliest hij door zijn jaren op de teller toch iets van glans. Maar indien The Curse of Chucky het goeie van deel één met het betere werk van deel twee kan combineren, krijgen we een degelijke reboot! Laten we dus duimen dat Don Mancini diezelfde mening deelde.
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...