The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 24/10/2011

Ernest Scared Stupid (1991)

Ernest Scared Stupid (1991)

John R. Cherry III
Jim Varney, Eartha Kitt, Austin Nagler, Shay Astar, Jonas Moscartolo, John Cadenhead, Bill Byrge, Richard Woolf, Nick Victory, Alec Klapper, Steven Moriyon, Daniel Butler,...
Zie meer details
Love him or hate him, Ernest P. Worrell heeft de eer om onze Halloweenavond in gang te zetten. Om 18 u bijten we de spits af met Ernest Scared Stupid! 
Enkele eeuwen geleden werd het stadje Briarville geteisterd door de boosaardige trol, Trantor. De trol ontvoerde enkele kinderen uit het dorp en nam ze mee, diep in het bos. Onder leiding van Finnius Worrel slagen de dorpelingen erin om de trol te vangen en hem te begraven onder een eikenboom. Trantor de trol roept hierbij wel een vloek uit over de familie Worrel, elke generatie zal dommer en dommer worden. Enkele eeuwen en generaties later gaat het leven zijn normale gangetje in Briarville. Hoewel, echt normaal is Ernest P. Worrel, afstammeling van Finnius, niet te noemen. Hij is de plaatselijke dorpsidioot die instaat voor het ophalen van het afval, wat hem niet altijd even goed lukt. Ernest heeft het verstand en hart van een kind, en samen met zijn trouwe Jack Russel 'Rimshot' trekt hij dan ook graag op met de kinderen uit het dorp. Wanneer enkele kinderen de avond voor Halloween Ernest om hulp vragen bij het bouwen van een boomhut, gaat hij daar dan ook gretig op in. Ze trekken naar het bos om een geschikte boom te zoeken. Pechvogel Ernest slaagt erin om uit het ganse bos die ene eikenboom kiezen waar destijds zijn oom Finnius de trol onder begroef. Door een samenloop van omstandigheden roept Ernest de trol terug tot leven. Meteen gaat Trantor in het dorp op zoek naar kinderen om te veranderen in houten popjes. Hij heeft 5 van die popjes nodig om zich voort te planten en de planeet te veroveren. Ernest moet tijdens Halloween een ware trollenplaag aanpakken, en hij doet dat op zijn eigen unieke manier!
 

 
Je hebt het waarschijnlijk al begrepen, het gaat hier om een griezelfilm voor zowel kids als volwassenen. Het verhaal zit éénvoudig in elkaar en de humor kan drollig genoemd worden, maar het geheel is vreemd genoeg best een smakelijke filmpje. Trantor de trol ziet er bijzonder geslaagd en akelig uit, een pak horrorfilms moeten het met een minder overtuigend monster doen. De trollen zijn trouwens een creatie van de gebroeders Chiodo die 3 jaar eerder ook al 'Killer Klowns From Outer Space' op de wereld los lieten.
Jim Varney, die de rol van Ernest uitstekend brengt, was een rasechte komiek die aanvankelijk vooral in de states doorbrak met tv-reclames. Zijn typetje Ernest kwam voor het eerst tot leven in 'Dr.Otto & the Riddle of the Gloom Beam' en had zo'n succes bij de jonkies dat er een ware filmserie rond dit personage werd gemaakt: 'Ernest Goes to Camp', Ernest Saves Christmas', 'Ernest Goes to Jail', 'Ernest in the Army', ...het lijstje lijkt wel eindeloos. Bovendien maakte Varney met Ernest de overstap naar tv met de serie 'Hey Vern, It's Ernest!'. In onze regionen is Varney misschien het meest bekend voor zijn rol in 'The Beverly Hillbillies' en vooral als Slinky Dog in 'Toy Story I en II'. Varney stierf in 2000 en werd in 'Toy Story III' vervangen door zijn collega komiek en goede vriend Blake Clark.
 
Reeds vanaf de leuke openingcredits brengt 'Ernest Scared Stupid' je in Halloweensfeer met een spooky deuntje en beelden uit oude vergeten horrorfilms. Deze film is dan ook ideaal om samen met de kids Halloweenavond aan te vatten. Misschien achteraf wel een lichtje laten branden in de kamer van de kleintjes want Trantor de trol heeft ondergetekende destijds wel enkele slapeloze nachten bezorgd.
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...