The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 22/03/2012

Erotibot (2011)

Erotibot (2011)

Naoyuki Tomomatsu
Asami, Fukuten, Maria Ozawa, Yûya Tokumoto
Zie meer details
Als doorgewinterde filmliefhebber denk je misschien heel wat gezien te hebben. Je hebt Cannibal Holocaust gezien, kan genieten van The Machine Girl en draagt The Human Centipede een warm hart toe. Denk echter niet dat je ook voorbereid bent op de idiotie die Erotibot heet: approach with caution!
Sukekiyo is een tweederangs android (menselijke robot), schijnbaar gemaakt van de overblijfselen van zijn twee collega’s Number 1 en Number 2. Met zijn drieën dragen zij zorg voor Tamayo, een jonge erfgename van een miljardair. Sukekiyo ontwikkelt gevoelens voor zijn bazin, gevoelens die schijnbaar ook bij Tamayo aanwezig zijn. Omdat Tamayo het resultaat is van een buitenechtelijke relatie en een halfzus op haar geld uit is, leeft ze afgesloten en alleen met haar drie robotbutlers. Halfzus Tsukiyo, die uit is op het fortuin dat Tamayo zal erven, weet haar echter te vinden en gaat samen met hulpje Azami achter Tamayo aan.
 
Bovenstaande mag dan vreemd klinken, het kan je onmogelijk voorbereiden op de idiote taferelen en bizarre personages die Erotibot rijk is. Erotibot in een hokje plaatsen is vrijwel onmogelijk: het is een stukje sci-fi, een snufje splatter en een scheutje sexploitation.  Het is een film die met belachelijke productiewaarden en enkele van de slechtste dialogen aller tijden toch een indruk weet achter te laten. Dat komt voornamelijk doordat het bizarre plot, de abnormale personages en het totale gebrek aan kwaliteit sterk op de lachspieren werken. De shotkeuze onconventioneel noemen is het zwak uitdrukken: van de overbodige camerabewegingen tot absurd laag geplaatste standpunten, er lijkt geen kans verloren te gaan om van het gebruikelijke cinemapad af te stappen. Velen zullen zich hieraan storen en Erotibot na vijf minuten af zetten. Zij missen echter het punt achter films als deze: hedonistisch vermaak.

 
Vooral Japanners staan bekend om hun bizarre gevoel voor humor en vermaak. Denk aan hentai anime of gore-films die erg populair zijn in het land van de rijzende zon. Erotibot is onderdeel van een hedonistische cultuur die de nadruk legt op seks en geweld, de dialogen en het plot zijn slechts aanwezig om dit te faciliteren. De film laat dan ook geen moment onbenut om schaars geklede vrouwen katana’s te laten gebruiken of om ze van hun kleding te ontdoen. Zelfs seks tussen een jong meisje en een robotbutler is geen taboe: op momenten lijkt Erotibot wel softcore porno. Het is allemaal zo slecht dat het goed wordt. Niet iedereen kan hiervan genieten, maar voor degenen die ervoor open staan valt er meer dan genoeg te lachen. Na drie kwartier heb je het trucje echter wel door en wordt de film minder interessant. Hoewel zeventig minuten niet lang is voor een film, was Erotibot met een half uur minder waarschijnlijk meer genietbaar geweest.
 
Dit moet één van de meest bizarre recensies zijn die ik ooit heb geschreven. Het valt niet mee een film te beschrijven die zo onconventioneel en belachelijk is en er toch een coherent verhaal van te maken. Voor ons Westerlingen is Erotibot een rariteit, iets bizars dat we onmogelijk serieus kunnen nemen. Doe dit dan ook niet en kijk de film met een open blik (of met een flinke slok op), dan kun je er vast van genieten. Zie het cijfer dus als waarschuwing: dit is geen kwalitatief hoogstaande film, maar een stuk vermaak voor een heel specifiek publiek. Dat dit publiek in Europa minuscuul is, betekent dat weinig mensen Erotibot onder ogen zullen krijgen. En stiekem is dat best jammer. 

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...