The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 10/05/2012

Fanboys (2008)

Fanboys (2008)

Kyle Newman
Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel, Kristen Bell, David Denman, Christopher McDonald, Charlie B. Brown, Isaac Kappy, Stephen Pina, Seth Rogen, Thom...
Zie meer details
Halloweenavond 1998. Twee vroegere boezemvrienden komen plots terug oog in oog met elkaar. Er is intussen al drie jaar voorbijgevlogen sinds hun laatste gesprek. De verschillen tussen hen werden te groot en dreef hen uit elkaar.
Eric ging van school om in de zaak van zijn vader als autoverkoper te starten en werd volwassen. Linus echter niet, en runt samen met vroegere schoolvrienden, Windows en Hutch, een comic winkel. De breuk werd grotendeels veroorzaakt door Linus’ uit de hand gelopen obsessie voor Star Wars. Zijn grote droom is namelijk om de Skywalker Ranch, woonst van George Lucas, te kunnen bestormen, in de hoop een avant-premiere te kunnen meemaken of een kopie te kunnen bemachtigen van de meest geanticipeerde film aller tijden: Star Wars Episode I: The Phantom Menace!!! Op het Halloweenfeestje waar ze elkaar terug treffen wordt het contrast tussen Eric en Linus maar al te duidelijk. Eric daagt op in deftig maatpak terwijl de rest verkleed is als Star Wars figuren. De band is verbroken, maar toch besluiten ze Eric in te lichten. Linus heeft terminale kanker en zal bijgevolg waarschijnlijk nooit de geplande release datum van de volgende Star Wars film meemaken. Uiteraard worden oude meningsverschillen opzijgeschoven, en trekt het groepje richting California om Linus’ droom uit te laten komen. 

Fanboys is een film met reeds een lange historie achter zich. Hij moest eigenlijk in 2006 in de zalen komen, maar is verschillende keren uitgesteld tot hij eindelijk in 2008 op een gelimiteerd aantal schermen verscheen. Grote boosdoener was de maatschappij achter de film. De broertjes Weinstein hebben zelfs de oorspronkelijke director Kyle Newman even vervangen en enkele scènes opnieuw gefilmd. Ook aan het script werd gesleuteld want de kanker-storyline vonden ze iets te donker, en ze vreesden het jeugdige publiek niet mee te krijgen. De Star Wars fans kwamen echter in opstand. Ze konden zich niet vinden in de stijl van de Weinstein’s, en onder druk van hen kwam Newman terug aan het stuur. Ondanks zijn terugkomst is hij er niet in geslaagd zijn originele prent op het doek te laten verschijnen, Fanboys kwam in de zalen met de nodige aanpassingen…Laat ‘het lang op zich wachten’ het grootste pijnpunt van de film zijn. Na jaren van geweldige You-tube fanfilmpjes, en met de Star-koorts op een laag pitje, is de film een eind over zijn versheiddatum. Eens een leuk idee, maar wie zit hier nog echt op te wachten? Daarbij komt dat door de clash tussen de producers en Newman de uiteindelijke film wat onafgewerkt aanvoelt. Is het dan nog de moeite om naar te kijken? Zeker, want het achterliggende idee is veel te leuk. Als je voorbij de clichés van de roadmovie geraakt, blijft er een komedie over met goeie one-liners en een paar bijzonder amusante scènes(het stuk met de Trekkies en in het casino met de pooier). De film is doorweven met gastrolletjes van acteurs en fans van de Star Wars saga. Aan jullie om ze allemaal te herkennen. Door het matige acteerwerk van de hoofdpersonages zijn de bijrollen de echte sterren van de film. Seth Rogen geeft duidelijk zijn visitekaartje af, en staat hier nog aan het begin van zijn carrière. Ook duikt er een zekere William Shatner op, die je zoals altijd meteen goedgezind doet worden.

Een paar jaar geleden had Fanboys met huid en haar opgepeuzeld geworden, maar wegens te laat en met de bittere nasmaak van de nieuwe trilogie, zal de film niet op een groot publiek moeten rekenen. Toch is hij best wel te genieten voor al diegenen die zich de “gekte” op het eind van de jaren ’90 nog kunnen herinneren.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...