The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 16/11/2011

Grave Encounters (2011)

Grave Encounters (2011)

The Vicious Brothers
Sean Rogerson, Juan Riedinger, Ashleigh Gryzko, Mackenzie Gray, Arthur Corber, Michele Cummins, Luis Javier, Shawn Macdonald, Merwin Mondesir, Bob Rathie, Ben Wilkinson
Zie meer details
Luke Preston is de presentator van de reality-show Grave Encounters. Samen met nog 3 andere crewleden gaat men gans het land door op zoek naar paranormale activiteiten. 
Helaas verloopt hun zesde aflevering niet helemaal zoals voorzien. Deze aflevering wordt opgenomen in een vervallen psychiatrische instelling met een rijk verleden aan gruwelijke daden. Al staat het pand al jaren leeg, toch gebeuren er volgens de conciërge de raarste en meest onverklaarbare dingen. Luke en zijn collega’s laten zich voor één nacht opsluiten op de locatie. Gewapend met verschillende camera’s hopen ze te registreren wat er zich allemaal afspeelt binnen deze muren. Het is afwachten tot de duisternis begint te vallen… 
 
Met deze film bevinden we ons in de found footage categorie. Dit jaar alleen al kwam er een shitload van dergelijke films uit. Helaas is het einde ook nog niet in zicht. Dat mensen houden van dit soort documentaire-achtige films werd nog maar eens bewezen. ‘Grave Encounters’ was reeds een groot succes in Italië en bij ons lopen intussen de zalen vol voor het derde deel van ‘Paranormal Activity’. Zelf hou ik niet zo van dit genre, al kon ik ‘Troll Hunter’ en ‘The Fourth Kind’ dan weer wel appreciëren. Wat me niet kan bekoren aan ‘Grave Encounters’ en ‘Paranormal Activity’ is gewoon heel het gedoe dat er rond hangt.


 
De kern van het verhaal wordt meteen bij het begin van de film doorprikt door de makers zelf. Niet meteen een geslaagde zet. Ramen die vanzelf open gaan, een rolstoel die beweegt…natuurlijk is het moeilijk om in dit genre nog inventief voor de dag te komen, maar het déjà vu gevoel is hier wel erg groot. Nochtans  ben ik een groot fanaat van films die zich op zulke locaties afspelen.(zo draag ik Session 9 een warm hart toe) Dit alles maakt dat je wel kijkt, maar de film niet zelf aan het beleven bent. Jammer. Ik kan begrijpen dat in een volle cinemazaal er wel eens een onervaren bakvisje zal gillen, maar voor de doorwinterde fans heeft deze film niets nieuws in petto. 
 
Je kan ieder noemenswaardig moment van de film ook terugvinden in de trailer. Zo heb je meer tijd om te besteden aan een betere film. Misschien wordt het weer eens tijd om die goeie ouwe Blair Witch de bossen in te jagen!  


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...