The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 13/12/2012

Idle Hands (1999)

Idle Hands (1999)

Rodman Flender
Devon Sawa, Seth Green, Elden Henson, Jessica Alba, Vivica A. Fox, Christopher Hart, Jack Noseworthy, Katie Wright, Sean Whalen, Nicholas Sadler, Fred Willard, Connie Ray,...
Zie meer details
De extreem luie tiener Anton Tobias leeft het ultieme leventje.  
Hij gaat bijna nooit meer naar school, kijkt hele dagen televisie en rookt wiet als een schoorsteen. Ook zijn twee beste vrienden Mick en Pnub hebben diezelfde levensvisie en wanneer ook nog eens het knappe buurmeisje Molly, waar Anton sinds jaar en dag een crush op heeft, toenadering zoekt lijkt zijn leven volledig op wieltjes te lopen. Tot hij op een gegeven avond de levensloze lichamen van zijn ouders vindt en samen met zijn twee vrienden de identiteit van de moordenaar probeert te ontdekken. Ze vermoeden dat het dezelfde psychokiller moet zijn die in hun stadje al geruime tijd amok zaait, maar het duurt niet lang vooraleer het drietal tot de conclusie komt dat Anton zelf de gruwelijke moorden heeft gepleegd.

Althans zijn rechterhand, want daar blijkt zich een demon in genesteld te hebben waardoor hij er zelf geen enkele controle meer over heeft. Tuk op het plegen van afschuwelijke moorden, en met Mick en Pnub in de buurt, is het dan ook logisch dat beide jongens de volgende slachtoffers zijn. Volledig aangedaan begraaft Anton de lijken, maar groot is zijn verbazing als die al snel terug tot leven komen aangezien ze de afstand tot het witte licht te ver vonden. Om zijn moordlustige hand een halt toe te roepen, hakt hij die met veel moeite af. Maar Evil Dead-gewijs blijkt die afzonderlijk ook de boel op stelten te kunnen zetten. Het drietal zet de achtervolging in om het dodental zoveel mogelijk tot een minimum te herleiden en krijgen hiervoor hulp uit onverwachte hoek: een moderne heks met een minivan.

Toen ik Idle Hands 13 jaar geleden voor het eerst te zien kreeg was ik er volledig weg van. De horrorscènes waren top en de humor was om je ziek mee te lachen, al moet ik onmiddellijk bekennen dat ik toen 17 jaar was. In de loop der jaren heb ik al heel wat meer horrorfilms gezien en, logischerwijs, ook betere. Maar laat dit nu niet de pret bederven want ik vind Idle Hands nog steeds een goede combinatie tussen horror en comedy hebben. De comedy is er soms zelfs zodanig over dat het slapstick wordt. Eigenlijk is dit een typische tiener/highschool komedie, maar met een gezonde dosis horror, waardoor American Pie meets Evil Dead een uitstekende slogan zou geweest zijn. Aan de ene kant heb je namelijk de grappige en aimabele sukkels, de knappe girl next door, drank, drugs, rock ’n roll en onderbroekenlol. De liters bloed horen natuurlijk bij het horror-element.

De casting was voor de verandering ook wel best te pruimen. Zeker en vast omdat de tieners hier wel degelijk door tieners, met uitzondering van Seth Green, gespeeld worden. Ook over de acteerprestaties geen kwaad woord, behalve dan misschien voor Vivica A. Fox die met momenten aan serieuze overacting doet. Het kan natuurlijk zijn dat dit de bedoeling was, maar het irriteerde mij soms wel. Voor de rest heb ik eigenlijk weinig negatieve opmerkingen te geven over deze film, enkel dat hij dus duidelijk bedoeld is voor een tienerpubliek. Sommigen zullen hierdoor afhaken, maar als je dit van je af weet te zetten krijg je een best genietbare horror-comedy op je afgevuurd.
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...