The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 31/07/2011

Mirages (2010)

Mirages (2010)

Talal Selhami
Eric Savin, Karim Saidi, Laila Fadili, Omar Lotfi, Chaouki El Ofir, Meryam Raoui, Mohamed Aouragh, Mohamed Choubi, Mustapha El Houari, Aïssam Bouali
Zie meer details
Saïd is niet helemaal gelukkig met zijn leven, hij heeft een slecht betaalde job en leeft in een armzalige buurt. Zeker nu zijn vrouw hoogzwanger is wil hij op alle gebied hogerop raken zodat zijn kind beter terecht komt dan hijzelf. Hij solliciteert voor een beter betaalde job bij “Matsuika”, een groot Marokkaans bedrijf. Maar hij is niet de enige die de job wil, er blijken nog vier andere kandidaten te zijn. De vijf worden meteen meegedeeld dat de sollicitatie 24h zal duren. Ze worden in een donker busje gestopt en weggereden uit de stad. Na een hobbelige rit crasht het busje in de woestijn, de chauffeur lijkt verdwenen te zijn. Onze kandidaten vermoeden dat dit een deel is van de sollicitatie en na wat gekibbel trekken ze erop uit richting bewoonde wereld. Maar die trip is niet gemakkelijk en de kandidaten maken het elkaar en zichzelf bijzonder moeilijk. De woestijn verandert in een soort “Twilight Zone” waar de meest bizarre dingen gebeuren. Saïd en co hebben last van visioenen en ook hun achtergrond, geaardheid, verleden en overlevingsdrang zorgen voor moeilijke en mysterieuze situaties.
Mirages is de debuutfilm van Talal Selhami en hij mikt meteen hoog. Hij heeft zeer veel in één film willen stoppen en Mirages is dan ook een mix geworden van de laatste nieuwe trends in de genrefilm met elementen van klassiekers als bijvoorbeeld “Stephen King's The Shining”. Een gesmaakte kruising maar de onervarenheid van regisseur en eigenlijk bijna 
na wat gekibbel trekken ze erop uit richting bewoonde wereld. Maar die trip is niet gemakkelijk en de kandidaten maken het elkaar en zichzelf bijzonder moeilijk. De woestijn verandert in een soort “Twilight Zone” waar de meest bizarre dingen gebeuren. Saïd en co hebben last van visioenen en ook hun achtergrond, geaardheid, verleden en overlevingsdrang zorgen voor moeilijke en mysterieuze situaties.
 
Mirages is de debuutfilm van Talal Selhami en hij mikt meteen hoog. Hij heeft zeer veel in één film willen stoppen en Mirages is dan ook een mix geworden van de laatste nieuwe trends in de genrefilm met elementen van klassiekers als bijvoorbeeld “Stephen King's The Shining”. Een gesmaakte kruising maar de onervarenheid van regisseur en eigenlijk bijna zelfs voor dode momenten zorgt. De serie “Lost” komt spontaan in me op. Het is soms wachten en uitkijken tot de overbodige informatie achter de rug is om terug naar de orde van de dag te keren. Want zoals reeds gezegd is het bij momenten toch ook best spannend en mysterieus.
 
Ondanks de beginnersfoutjes kunnen we toch van een verdienstelijke poging spreken die de fantasie van vele mensen zal prikkelen. De film kreeg dan ook een eervolle vermelding in de “7th Orbit” categorie op het BIFFF 2011.
 
Saïd is niet helemaal gelukkig met zijn leven, hij heeft een slecht betaalde job en leeft in een armzalige buurt. Zeker nu zijn vrouw hoogzwanger is wil hij op alle gebied hogerop raken zodat zijn kind beter terecht komt dan hijzelf. Hij solliciteert voor een beter betaalde job bij “Matsuika”, een groot Marokkaans bedrijf. Maar hij is niet de enige die de job wil, er blijken nog vier andere kandidaten te zijn. De vijf worden meteen meegedeeld dat de sollicitatie 24h zal duren. Ze worden in een donker busje gestopt en weggereden uit de stad. Na een hobbelige rit crasht het busje in de woestijn, de chauffeur lijkt verdwenen te zijn. Onze kandidaten vermoeden dat dit een deel is van de sollicitatie en 
 zelfs voor dode momenten zorgt. De serie “Lost” komt spontaan in me op. Het is soms wachten en uitkijken tot de overbodige informatie achter de rug is om terug naar de orde van de dag te keren. Want zoals reeds gezegd is het bij momenten toch ook best spannend en mysterieus.
 
Ondanks de beginnersfoutjes kunnen we toch van een verdienstelijke poging spreken die de fantasie van vele mensen zal prikkelen. De film kreeg dan ook een eervolle vermelding in de “7th Orbit” categorie op het BIFFF 2011.

 
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...