The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 11/12/2012

Neighbor (2009)

Neighbor (2009)

Robert A. Masciantonio
America Olivo, Christian Campbell, Lauren Rooney, Pete Postiglione, Joseph Aniska, Sarah McCarron, Amy Rutledge, Mink Stole, Meredith Orlow, Giovanna Galdi, Tracy Toth, Robert...
Zie meer details
Een jonge, op zijn zachtst gezegd gestoorde, vrouw ontsnapt uit een instelling en besluit op killing spree te gaan.
Zowel jong als oud ontsnappen niet aan haar inventieve moordlust en adolescent Don is de volgende op haar lijstje. Overmeesterd in de geluidloze kelder van zijn huis ontstaat een ware foltersessie, enkel onderbroken door het iets sneller ombrengen van zijn vrienden die nietsvermoedend binnenvallen.

Neighbor recenseren is niet meteen de meest makkelijke opdracht. Niet in het minste omdat er, buiten de film zelf, weinig over te vertellen valt. Scenarist en regisseur Robert A. Masciantonio doet bij praktisch niemand een belletje rinkelen vermoed ik en dat is geenszins verwonderlijk. Mans grootste horrorverdienste to date is het bitter middelmatige Cold Hearts uit 1999 waarin Amy Jo Johnson, beter bekend als de originele Pink Power Ranger, een pessimistische vampier vertolkt. Zijn drie volgende producties (waaronder een kortfilm) speelden zich eerder af in de drama- / komische sfeer waarna Masciantonio in 2009 besloot zich opnieuw in het bloederige te storten.

Die poging is finaal zo’n fenomenaal niche product, met als bedoeling mee te gaan in de toenmalige torture-craze, dat er amper nog over een volwaardige film gesproken kan worden. Neighbor is namelijk de gebuisde optelling van gore-shots en tenenkrommende acteerprestaties met een uitermate zwak script. Enkel over die praktische visuele effecten, in de film valt nergens CGI op te merken, kan ik me relatief positief uitdrukken want die zijn met momenten bijzonder knap uitgevoerd. Het verbreden van de mondhoeken met een ijzerzaag zag er bijvoorbeeld nog nooit zo ‘goed’ uit. Dit bevestigt mijn vermoeden dat de film enkel echt gewaardeerd kan worden door die groep van rasechte gorehounds die een waardig plot niet hoog in het vaandel dragen en enkel een aaneenrijging van bloederige scènes willen aanschouwen.

Om alles nog wat moeilijker te maken, wordt onze psychopate op werkelijk bizarre manier vertolkt door America Olivo. Voor rollen in Transformers: Revenge of the Fallen, de remake van Friday the 13th, Bitch Slap,… hoef je blijkbaar niet over bakken talent te beschikken, maar wat ze hier tentoonstelt balanceert op het randje van het ridicule. Na het aanschouwen van de vele spasmen in haar gezicht tijdens de eerste anderhalve minuut van de film, wou ik het schijfje in eerste instantie zelfs uit mijn speler halen. Dat ze die lijn over de ganse speelduur doortrekt is misschien nog positief te noemen, aangezien ze waarschijnlijk enkel de richtlijnen van de regisseur probeerde op te volgen, maar verder valt er weinig te zeggen over de rest van de cast. Christian Campbell (Don) komt er met momenten nog als beste uit, maar aangezien de dialogen op zich van dergelijke discutabele kwaliteit zijn, wordt het onderste uit de kan bijzonder snel bereikt.

De eerder aangehaalde inventiviteit qua moorden en het folteren zorgt er wel voor dat je de film eenmalig weet uit te zitten, al gaat de volledige speelduur gepaard met het veelvuldig rollen van de ogen. Zo vallen er tevens, het acteerwerk buiten beschouwing gelaten, enkele zware continuïteitsfouten op te tekenen, is het camerawerk verre van opwindend en word je als kijker vaak verwacht de vele gaten in het script zelf op te vullen om de link tussen twee scènes te begrijpen. De gorehounds hebben gelijk wanneer er een glimlach op hun gelaat verschijnt bij het zien van het bloedvergieten, al moeten ook zij ten volle beseffen dat een film meerdere positieve aspecten nodig heeft om als geslaagd aanzien te worden.Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...