The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
17/07/2011

Next Door (2005)

Next Door (2005)

Pål Sletaune
Kristoffer Joner, Cecilie A. Mosli, Julia Schacht, Anna Bache-Wiig, Michael Nyqvist, Øystein Martinsen, Odd Arno Midtsjø, Magne Kipperrud
Zie meer details
John zit zwaar in de knoop omdat zijn vriendin hem net heeft gedumpt. Het duurt niet lang of er wordt geklopt en er staat een andere dame voor de deur. Het blijkt zijn nieuwe buurvrouw te zijn die hulp nodig heeft met verplaatsen van een grote kast. In haar appartement blijkt ook haar zus aanwezig. In geen tijd verleidt de zus John en wat volgt kan alleen maar worden omschreven als een bloederige stoeipartij. Al snel trekken de 2 zusjes John in een wereld van sex en geweld. Is dit de hemel of de hel?
Nummertje 14 alweer op het Mr Horror label. Alhoewel dat ik de man, voor zover hij echt inzage heeft in deze reeks, blijf aanmoedigen, zijn de titels zeker niet allemaal even sterk. Nu, iedereen heeft een verschillende smaak, maar indien hij echt alle uitgebrachte titels geweldig vindt dan is er voor zijn smaak maar één woord, slechte! Het is zoals dikwijls met een horrorcollectie een affaire van “hit and miss”. Voorlopig is de score voor de reeks nog positief en dat is in grote mate te danken aan de Scandinavische deelnemers, zie bijv. Possessed, Frostbiten en Let the Right one in. Next Door valt overduidelijk in de “miss” categorie en is per toeval ook afkomstig uit die regionen.

Van tijd tot tijd kan ik wel eens genieten van een degelijke mindfuck, maar daar kunnen we toch enkel van spreken als de film je regelmatig op het verkeerde spoor zet en je telkens weer je hersens breekt als de volgende bizarre situatie zich aandient. Als je daarentegen bij acte 1 al een idee hebt waar het naartoe gaat en niet lang daarna je vermoedens worden bevestigd, dan spreek ik niet van een mindfuck maar ben je gewoon gefuckt! Moest de film buiten de twist nog iets anders te bieden hebben dan zag ik wel het een en ander door de vingers, but what you see is what you get, en dat is niet veel. Toch laat ik mijn heilige overtuiging(dat Scandinavië momenteel geweldige genrefilms produceert) niet aantasten door deze miskleun.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...