The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 17/07/2011

Nude Nuns with Big Guns (2010)

Nude Nuns with Big Guns (2010)

Joseph Guzman
Bill Oberst Jr., Devanny Pinn, Tawny Amber Young, Larry Eudene, Ivet Corvea, Jessica Elder, Asun Ortega, Sasha Stuber, Kimberly Ables Jindra, Tomas Boykin, Aycil Yeltan, David...
Zie meer details
Ons hoofdpersonage Sarah is zoals de filmtitel al doet vermoeden een non. Helaas is haar zustergemeenschap in handen gevallen van de motorbende ‘Los Muertos’. En laten we zeggen dat de bikers niet meteen de tien geboden opvolgen. Zo moeten de nonnen ze van geestesverrijkend wit poeder voorzien en daarbovenop dit doen in bloot bovenlijf. De productie van de drugs en distributie ligt allemaal in de handen van de nonnen. Maar niet alle volgelingen van de kerk blijken even betrouwbaar. Een pakje krijgt namelijk voetjes en Chavo, het hoofd van de bende, kan hier niet om lachen. Voor hem is dit verraad. Hij gaat een groepje van 3 nonnen te lijf en schiet er koelbloedig één neer. Pas dan vraagt hij aan de overige twee,  waar Sarah deel van uit maakt, wie de stash verborgen heeft. Sarah haar collega-non bezwijkt al snel onder de druk. Deze gebeurtenis is de spreekwoordelijke druppel voor Sarah. Gedreven door de stem van God zal ze gewapend met “big guns” wraak nemen.
Als er een prijs zou bestaan voor de beste filmtitel, dan is Joseph Guzman zeker en vast de winnaar van het jaar. Verleden jaar had hij ook een “ronkende” titel met ‘Run! Bitch Run!’, maar ditmaal overtreft hij zichzelf, wat ook van de film kan gezegd worden.

En doldwaas label, gecombineerd met het feit dat Guzman een echte genrefan is, geeft je de verwachting van een puur avondje trash. En jawel, dat is het ook. Hij neemt ons terug naar de jaren ’70, toen iedere stad in Amerika nog zijn eigen bioscoop had. Naast de grotere bioscopen met A- en B-films, had je de kleine zaaltjes waar de meer “exotische” producties werden gedraaid. Deze Exploitation of Grindhouse flicks(zo genoemd omdat ze meestal in groezelige cinema’s draaiden) brachten in verhouding meer op dan de studiofilms en vierden dan ook hoogtij. Met de opkomst van de videobanden, waar onder meer de Video Nasties uit vloeiden, werd de teloorgang van de Grindhouse ingezet. Toch blijft die tijd een bron van inspiratie voor vele filmmakers. Door het succes van ‘Death Proof’ en ‘Planet Terror’ zien we terug meer en meer dergelijke films in omloop komen.

Zo werd verleden jaar ook ‘Black Devil Doll’ opgenomen in de programmatie van Razor Reel, een quasi schoolvoorbeeld van Blaxploitation. Met ‘Nude Nuns’ is het de beurt aan Nunsploitation. De blote dames vullen het scherm zoals Russ Meyer het graag zag, al zijn de cups een maatje kleiner geworden. We kunnen niet praten van een perfecte hommage aan het subgenre, maar de sfeer zit er dik in en komt zeker niet geforceerd over. De montage voelt vlot aan en aan de stijl je kan overduidelijk zien dat Tarantino en Rodriguez een grote invloed hadden. Dat er een vettige knipoog wordt gemaakt naar ‘Kill Bill’ was dan ook niet verwonderlijk.

De film kan je het best bekijken als een lekker voorspel met op het einde een bevrijdend, verrukkelijk orgasme. Dat het einde knalt is een understatement. We moeten eerlijk zijn: het laatste kwartier is wel degelijk het beste. Alles wat daar voor gebeurt, met uitzondering van de passages in de ‘Titty Flikker Bar’, voelt nogal gerecycleerd aan. Toch kon dat bij mij en blijkbaar vele anderen de pret niet drukken, ziedaar de 2de prijs van de publieksjury op Razor Reel. Er is spanning, er zijn volop blote tieten en er wordt op een bevredigende manier wraakgenomen, wat moet je nog meer hebben. En neen, het waren niet enkel de aanwezige mannen die het plezier van de film inzagen. Zo blijkt toch dat er wel degelijk een markt is voor dergelijke films.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...