Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.22/02/2013

Offscreen Film Festival 2013

Offscreen Film Festival 2013

Op 6 maart gaat de zesde editie van het Offscreen Film Festival van start!


Maar liefst negentien dagen lang kan je in Brussel terecht voor meer dan zestig voorstellingen, een foto- en striptentoonstelling, een live soundtrack en een Odoroma vertoning verspreid over Cinema Nova, Bozar, Cinematek en Cinema Rits.

Berberian Sound Studio

Als openingsfilm koos men met Berberian Sound Studio, waarvan we vorige week al een recensie plaatsten, alvast een uiterst interessante titel. Voor de Belgische première nodigde de organisatie regisseur Peter Strickland en de Brusselse voice-artist Jean-Michel Van Schouwburg uit. Het festival heeft een zekere reputatie hoog te houden in verband met ongewone en onuitgegeven films en lijkt die ook dit jaar te bevestigen. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor het Indiase Eega over een man die als huisvlieg reïncarneert of The Final Member, een documentaire waarin een penismuseaum in IJsland centraal staat. Nog niet overtuigd? Wat denk je dan van I Am Divine, de filmbiografie van Harris Glenn Milstead oftewel de bekende travestiet Divine uit de films van John Waters.

John Waters

Dat brengt ons naadloos over tot de eregast van deze zesde editie aangezien niemand minder dan de Pope of Trash Brussel vereert met zijn one-man theatershow This Filthy World en een masterclass komt geven. Waters' (die recent een cameo had in Excision) ganse oeuvre wordt trouwens in de spotlight gezet door middel van een retrospectieve van Pink Flamingos tot A Dirty Shame, een speciale vertoning van Polyester in Odoroma en John's favoriete top vijf van camp- en trashfilms die hij speciaal voor het festival selecteerde.

Daar stopt de trash trouwens niet! Er werd tevens een selectie van de 'beste' B tot Z films gemaakt met daarin de beruchte drive-in en grindhouseklassiekers Blood Feast (Herschell Gordon Lewis) en Glen or Glenda (Ed Wood) of low-budget sexploitation in de vorm van Deadly Weapons (Doris Wishman) waarin de berucht Chesty Morgan haar talenten tentoon stelt. De experimentele korte Cut-out animatiefilms van Martha Colburn blijken ook wel de moeite te zijn. Met een omschrijving als 'een mix tussen Jeroen Bosch, Max Fleischer en Monty Python' kan dat ook niet anders.

José Ramón Larraz

Tweede ronkende naam op de affiche is de 84-jarige José Ramón Larraz. Hij komt zelf enkele van zijn films inleiden waaronder het zelden vertoonde Symptoms en de cultklassieker Vampyres, beiden uitgebracht in 1974. Daarenboven kan je twee thematische tentoonstellingen over zijn werk als tekenaar en fotograaf gaan bewonderen in de Brusselse Hors Série en La Crypte Tonique.

Het zou bijzonder makkelijk zijn om nog enkele alinea's aan deze tekst toe te voegen, zo viert Offscreen bijvoorbeeld ook de honderdste verjaardag van de Japanse Nikkatsu filmstudio, maar we vermoeden jullie met het bovenstaande al minstens warm genoeg te hebben gemaakt om een kijkje te nemen op de officiële website van het festival. Kortom, ook dit jaar kan je op Offscreen terecht voor een mooie selectie aan films betreffende cult en de diverse offbeat genres van over de hele wereld.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...