The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 26/08/2011

Quarantine 2: Terminal (2011)

Quarantine 2: Terminal (2011)

John Pogue
Mercedes Masöhn, Josh Cooke, Mattie Liptak, Ignacio Serricchio, Noree Victoria, Bre Blair, Lamar Stewart, George Back, Phillip DeVona, Julie Gribble, Erin Smith, Lynn...
Zie meer details
Na een avondje stappen haasten Jenny en Paula zich naar de luchthaven. Als stewardessen hebben ze de meest onregelmatige uren. Ook deze avond moeten ze nog hun job doen, zo zullen ze de reizigers op de nachtvlucht Los Angeles – Nashville op hun wenken bedienen. Het is een kalme vlucht want het passagiersaantal telt enkel 12 reizigers. De vlucht stijgt op en verloopt zo goed als rimpelloos, tot een passagier, de zwaarlijvige Ralph, bezweet om een glas water vraagt. 
Jenny denkt dat de man beschonken is en verwittigd Paula. Wanneer ze terug bij Ralph komen om hem het water te overhandigen, geraakt Ralph in overdrive en vraagt om het toestel aan de grond te zetten omdat hij zich meer en meer onwel voelt. Plots springt hij recht uit zijn zetel en rent als een bezetene richting cockpit waar hij roept naar de piloot en co-piloot om het vliegtuig onmiddellijk te landen. Het kost de overige passagiers veel moeite, maar uiteindelijk krijgen ze Ralph overmeesterd en voorziet hem van boeien. Intussen loopt het schuim uit zijn mond en zijn zijn ogen bloeddoorlopen. Dit is het uiteindelijke sein om het toestel toch vroegtijdig aan de grond te zetten. Om dit te kunnen doen moeten ze nog een hevige turbulentie zone doorkruisen vooraleer op Las Vegas Airport te kunnen landen. Door de turbulentie slaagt Ralph erin in het aangezicht van Paula te bijten. Wat zich eerst als een rustige vlucht voorspelde lijkt in een rampvlucht te veranderen, maar dit blijkt nog maar het begin. Wanneer het vliegtuig voet aan de grond zet blijkt de terminal volledig afgesloten te zijn. De passagiers en de crew zijn volledig ingesloten en intussen heeft Ralph nog enkele slachtoffers gemaakt…
 
Quarantine 2 is het logische vervolg op zijn voorganger uit 2008. Toch zijn er wel degelijk veel verschillen met het vorige deel. In de beoordeling van deze film houden we best rekening met het feit dat dit als direct-to-dvd release bedoeld was. Het budget vrijgemaakt om hem te kunnen schieten was 1/3 van het vorige deel. Toch besliste Sony Pictures om deze in beperkte oplage in het bioscoopcircuit te brengen. Aangezien ik geen grote fan was van Quarantine, was mijn twijfel omtrend de kwaliteit van deze film dus groot. 
Het bleek onnodig. Het grote verschil dat je meteen merkt is dat men de handcam overboord heeft gesmeten en men is overgegaan tot een conventionelere stijl. De film is vlot en goed gemonteerd en kan rekenen op, met het budget in gedachten, geslaagde effecten. Wat ook een enorm bijdraagt is dat men heeft leren werken met geloofwaardige acteurs.
 

 
Er wordt mooi gefocust op de zombieaanvallen, al mocht de camera wat langer op het slachtoffer en diens verwondingen gericht blijven. Ook ligt de bodycount beduidend laag en gaat de film meer voor sfeer dan voor echte shocks. Ik zou hem bijna een thriller label geven. Vooral in het eerste gedeelte van de film zit je aan het scherm gekluisterd. De kleine benepen ruimte van een vliegtuigcabine creëert het nodige inlevingsvermogen en voelt aan of je het zelf mee maakt. Wanneer het vliegtuig terug op vaste bodem staat en het decor zich verplaatst naar de terminal, verdwijnt het claustrofobische gevoel en bijhorende sfeer. De makers hadden geen andere keuze, zonder deze toevoeging was er te weinig story en body. Jammer genoeg is ook het einde zeer cliché.
 
Toch overvleugelt deze film zijn voorganger. Al was dit nu niet zo moeilijk. Alhoewel er een kleine verwijzing is in het begin van de film, staat deel 2 op zijn eigen benen en hoef je zijn voorganger niet te bekijken om mee te zijn in dit verhaal. Naar mijn mening een pluspunt. Ook al verliest hij naar het einde wat van zijn pluimen, dit is vast en zeker een solide kijktip. 

 
 
Plaats uw reactie

orkaan op 06/09/2011
Bij quarantine ben ik letterlijk in slaap gevallen.
Dat komt ervan als je het origineel een paar maand geleden eerder hebt gezien.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...