Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.09/07/2012

Riding the Bullet (2004)

Riding the Bullet (2004)

Mick Garris
Jonathan Jackson, David Arquette, Cliff Robertson, Barbara Hershey, Erika Christensen, Barry W. Levy, Jackson Warris, Jeffrey Ballard, Peter LaCroix, Chris Gauthier, Robin...
Zie meer details
Alan (Jonathan Jackson) is een jonge kunststudent in wiens werk beelden van de dood centraal staan. Deels door die obsessie en deels door de breuk met zijn vriendin, op zijn verjaardag nota bene, probeert hij zelfmoord te plegen.
Hij overleeft die poging maar wat hij niet beseft is dat Alan hierdoor de Dood zelf in zijn leven heeft toegelaten. Wanneer hij verneemt dat zijn moeder een beroerte heeft gehad besluit hij haar al liftend te bezoeken, maar op het moment dat hij in de wagen van George Staub (David Arquette) stapt begint voor hem een rit waarin hij een wel hele belangrijke beslissing zal moeten nemen.

Dit is een van de minder gekende verhalen en verfilmingen van King, ten onrechte... Verwacht hier geen echte horror pur sang, maar een emotionele en relatief trage film met een creepy sfeer-sausje over gegoten. Het verhaal kabbelt rustig verder maar verveelt, in mijn opzicht, nooit. Riding The Bullet zal niet iedereen kunnen bekoren maar is in mijn ogen zeker en vast geen slechte film!

 


Het oorspronkelijke kortverhaal was in het begin exclusief op het internet terug te vinden.

In 2002 verscheen Riding the Bullet in de bundel Everything's Eventual.

Hoewel Staub in het kortverhaal een Ford Mustang heeft besloot men die te veranderen in een Plymouth Fury gelijkend op Christine, een verwijzing naar een ander boek van King en de gelijknamige verfilming ervan.

Mick Garris zat ook voor deze King-verfilming (net zoals voor The Stand, Sleepwalkers,…) in de regie-stoel.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...