Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.17/12/2012

The Dark Half (1993)

The Dark Half (1993)

George A. Romero
Timothy Hutton, Amy Madigan, Michael Rooker, Julie Harris, Robert Joy, Kent Broadhurst, Beth Grant, Rutanya Alda, Tom Mardirosian, Larry John Meyers, Patrick Brannan, Royal...
Zie meer details
Auteur en docent Thad Beaumont (Timothy Hutton) is een schrijver van het meer serieuze werk maar houdt er een geheim pseudoniem op na: George Stark.
Die laatste is de auteur van een reeks immens populaire boeken die vol staan met geweld, seks, moorden,... waarin Alexis Machine de hoofdrol speelt. Wanneer een van Thad's miezerige studenten hem chanteert en dreigt zijn geheim aan de wereld mee te delen, besluit Thad hem een stapje voor te zijn. Samen met zijn vrouw Liz stapt hij naar de pers en besluit hij letterlijk zijn alias te begraven op een kerkhof, zerk incluis. Niet veel later worden Thad's dierbaren en kennissen een voor een om het leven gebracht op eenzelfde manier als in de boeken van Stark beschreven staan. Kan het zijn dat zijn pseudoniem een fysieke entiteit geworden is, en zo ja, Thad en diens gezin in gevaar zijn?

Een getrouwe en ten onrechte minder gekende verfilming van King door regisseur George A. Romero. Timothy Hutton zet een hele sterke dubbelrol neer en ook de supporting cast stelt allerminst teleur. Het tempo van de film ligt bovendien hoog en, niet onbelangrijk, de special effects zien er goed uit. Geef deze zeker eens een kans!
 


De film werd ingeblikt in 1991 maar aangezien de oorspronkelijke distributeur failliet ging, duurde het nog eens twee jaar eer The Dark Half zijn release kende.

Wanneer Thad's student hem probeert te chanteren, vraagt hij aan Beaumont een boek te signeren die hij schreef onder zijn pseudoniem. Wanneer hij weigert zien we duidelijk dat de foto op de achterkant van dat boek er eentje van Stephen King is.

In Duitsland kwam de film uit onder de titel Stark. De naam van George Stark was in feite gebaseerd op seriemoordenaar Charles Starkweather.

Stephen King liet destijds weten dat het verhaal deels autobiografisch is aangezien het tot op zekere hoogte vertelt hoe hij door chantage zijn eigen pseudoniem (Richard Bachman) aan de wereld moest verkondigen.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...