Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.18/06/2012

The Running Man (1987)

The Running Man (1987)

Paul Michael Glaser
Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto, Jim Brown, Jesse Ventura, Erland van Lidth, Marvin J. McIntyre, Gus Rethwisch, Professor Toru Tanaka, Mick Fleetwood,...
Zie meer details
We schrijven 2017 waarin politieagent Ben Richards (Schwarzenegger) valselijk beschuldigd wordt van een massamoord tijdens een voedselopstand. In deze toekomst worden criminelen in tv-shows gebruikt als zijnde entertainment.
Zo is er ook The Running Man, een show waarin gedetineerden - runners - worden losgelaten en moeten vluchten terwijl moordenaars - stalkers met idiote pakjes en dito namen als Buzzsaw en Dynamo - ze achtervolgen. Wanneer Damon Killian, de presentator van de show, beelden ziet van Richards wil hij hem kost wat kost als runner hebben om de kijkcijfers op te krikken, maar Schwarzenegger blijkt het spelletje heel goed te kunnen spelen!

Ik begin onmiddellijk met een verfilming die het originele verhaal niet echt eer aandoet aangezien de Ben Richards van Stephen King, geschreven onder zijn alias Richard Bachman, een vader is van een gezin dat aan de rand van de armoede leeft. Om medicatie te kunnen betalen voor zijn zieke dochter besluit hij zich in te schrijven als kandidaat voor eender welke show op televisie. Op die manier wil hij er voor zorgen dat zijn vrouw niet opnieuw aan de slag moet gaan in de wereld van de prostitutie om wat geld te verdienen. Uiteindelijk wordt hij geselecteerd voor The Running Man en per dag waarin hij weet te ontsnappen aan zijn achtervolgers, wordt er een bepaald bedrag overgemaakt aan zijn vrouw. Op het einde van het verhaal slaagt een dodelijk gewonde Richards, die ondertussen weet dat zijn vrouw en kind vermoord werden, er in een vliegtuig te kapen en laat die recht in het Games Building vliegen waar The Running Man zijn thuis heeft. Het laatste wat Damon Killian ziet vooraleer het vliegtuig het gebouw penetreert, is Richards die zijn middelvinger naar hem op steekt.

Door het bovenstaande kan je makkelijk afleiden dat de film een ietwat ander verhaal vertelt en is als verfilming daarom niet echt geslaagd te noemen. Deze actiefilm uit 1987 is echter wel cheesy genoeg om anderhalf uur naar te kijken door de vertolking van Arnold en de, onbedoelde, grappige dialogen!
 


Regisseur Paul Michael Glaser was slechts de vijfde keuze van producer Rob Cohen om The Running Man in goeie banen te leiden.

King zegt dat hij het volledige verhaal van The Running Man in 72 uur heeft geschreven.

De rol van Richards werd eerst aan Dolph Lundgren, Christopher Reeve en Patrick Swayze aangeboden vooraleer het script bij Arnold Schwarzenegger belandde.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...