Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.26/11/2012

The Shining (1997)

The Shining (1997)

Mick Garris
Steven Weber, Rebecca De Mornay, Courtland Mead, Wil Horneff, Cynthia Garris, Mickey Giacomazzi, Melvin Van Peebles, Tomas Herrera, Tim Perovich, Kenn Solomon, Peter Boyles,...
Zie meer details
Jack Torrance heeft enorm veel spijt van zijn braspartijen aangezien die zijn leven bijna volledig vernielden.
Door zijn alcoholisme en explosieve karakter verloor hij zijn baan als leraar in Stovington, een gerespecteerde school. Hij had er een aanvaring met een leerling die hierna de banden van zijn auto vernielde. Wanneer Jack dit ziet, valt hij de jongen aan en wordt ontslagen. Opgefokt gaat hij naar huis en wanneer hij later die avond zelfs de arm van zijn eigen zoon Danny (Courtland Mead) breekt, betekent dit bijna het einde van zijn huwelijk met Wendy (Rebecca De Mornay). Na een vervelende tijd zonder inkomsten, neemt hij de job aan om het Overlook Hotel tijdens de winter samen met zijn vrouw en zoon te onderhouden. Ondertussen hoopt hij zijn eerste toneelstuk te kunnen schrijven. Tijdens een ontmoeting met de kok van het hotel merkt die laatste dat zoon Danny een unieke gave heeft die hij 'shining' noemt. Tijdens de koude wintermaanden is het duidelijk dat er een duistere kracht in het hotel rondwaart die de jongste Torrance voor een onbekende reden wil gebruiken.

Deze 273 minuten durende TV mini-serie kwam eigenlijk voort uit het ongenoegen van King op de film van Stanley Kubrick. Hij vroeg Mick Garris, die eerder al verfilmingen van zijn werk in goede banen leidde, om de regie voor zich te nemen terwijl hij zelf de teleplay schreef. Op die manier zorgde King er voor dat belangrijke thema's, en dan vooral het drankprobleem van Jack Torrance, helemaal op de voorgrond kwamen te staan. Echter is het zo dat de thematiek van Jack's alcoholprobleem en van de banden onderling in het gezin zo zwaar uitgesponnen worden dat het soms als vervelend kan bestempeld worden. De acteerprestaties van Weber en De Mornay zijn goed te noemen terwijl ik jammer genoeg het heen en weer kreeg, en nog steeds krijg, van Courtland Mead die zoontje Danny speelt. Op geen enkel moment lukt het me om als kijker een band te krijgen met hem waardoor het moeilijk wordt om de serie echt goed te vinden. De effecten zien er degelijk uit maar de struiken, die dit keer wel tot leven worden gewekt via CGI, weten toch niet echt te overtuigen. Daarenboven was het beter geweest de lengte drastisch in te korten om zo het geheel onderhoudender te maken. Finaal wil ik zeggen dat deze wel eens het bekijken waard is om de verschillen met de versie van Kubrick te zien.
 


Stephen King maakt een cameo als Gage Creed, de leider van het orkest in het hotel. Gage Creed is ook de naam van het zoontje in het boek en de film Pet Sematary.

Regisseur Frank Darabont heeft ook een cameo als geest. Darabont kwam King opzoeken op de set om hem te zeggen dat hij de verfilming van The Green Mile ging regisseren waarna King hem overtuigde een rolletje in de serie te spelen.

De rol van Jack Torrance werd eerst aan Tim Daly aangeboden maar die was op dat moment niet beschikbaar. Daly stelde zelf voor om zijn collega in de serie Wings, Steven Weber, voor de rol te contacteren. Later zou Daly wel de hoofdrol spelen in de mini-serie Storm Of The Century van King.

Jack's gevecht met de fles grijpt terug naar King's eigen verslaving aan drank en drugs tijdens het schrijven van zijn boek.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...