The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 19/06/2013

The Zombie King (2013)

The Zombie King (2013)

Aidan Belizaire
Edward Furlong, Corey Feldman, George McCluskey, David McClelland, Michael Gamarano, Rebecca-Clare Evans, Jennifer Chippindale, Seb Castang, Jon Campling, Timothy Owen, Anabel...
Zie meer details
Don't judge a book by its cover. 
Wanneer de vrouw van Samuel Peters (Edward Furlong) het leven laat, sluit hij een deal met de god van het kwaad Kalfu (Corey Feldman). Als die laatste de doden doet herrijzen en Samuel toestaat aan het hoofd van de zombies te willen staan, zal Kalfu hem een eeuwigheid met zijn vrouw geven. Zo gezegd zo gedaan waarna de overname van de wereld van start gaat met het dichtsbijzijnde stadje. Het leger is er echter bijzonder snel bij waardoor het gebied in quarantaine wordt geplaatst. De ijverige soldaten kregen bovendien de opdracht niemand levend te laten ontsnappen waardoor er ook op de levenden wordt geschoten. Een groepje overlevenden beseft al gauw de ernst, maar is er nog een mogelijkheid om Samuel en Kalfu een halt toe te roepen?

Don't judge a book by its cover. Een uitdrukking die meestal gebruikt wordt als het gaat over personen, maar het eerste wat in me opkwam na The Zombie King te hebben gezien. Een uitdrukking die trouwens best wel letterlijk mag genomen worden, afgaande op de inlay van zowel de DVD als Blu-ray versie. Centraal staat Furlong afgebeeld, geflankeerd door zowel Corey Feldman op wiens gezicht rituele tekens werden gekerfd alsook een priester met baard en lang haar. Met een badass look worden de verwachtingen geprikkeld. Niet alleen blijven Furlong en Feldman 'helden' voor diegenen geboren in de jaren '80 (Stand By Me, The Goonies, The Lost Boys, Terminator 2, Brainscan, Pet Sematary II), een priester op de cover doet bovendien denken aan een man with a holy - violent - mission. Niet onbelangrijk trouwens: we merken ook zombies op wiens grime het beste doet vermoeden!

Indien het nog niet helemaal duidelijk was: The Zombie King is uiteindelijk jammer genoeg verre van goed. De prent is een bijzondere low-budget film waarin nog maar eens pijnlijk duidelijk wordt dat je slechts met heel veel moeite nog het label 'acteur' op zowel Feldman als Furlong mag kleven. Corey's personage duikt trouwens pas tijdens de laatste tien minuten op, ziet er een pak minder bedreigend uit dan op de cover, en brengt al zijn tekst schreeuwend. Niet zo goed dus. De iconische John Connor scoort misschien zelfs nog iets slechter. Op een zucht van overgewicht lijken zijn indrukwekkende wallen nog het meeste expressie te bevatten. De laatste jaren is het bovendien zijn handelsmerk geworden om de bovenlip naar boven te krullen en de tanden te ontbloten om zo woede over te kunnen brengen. Ook niet zo goed.

Het is teleurstellend dat The Zombie King niet opent met de twee grootste namen, maar toch vallen er in de eerste tien minuten enkele positieve punten aan te halen. Zo lokt Munch, het personage van David McClelland, met zijn one-liners enkele glimlachjes uit en vallen er een paar mooie shots op te merken. Echter wordt alles heel snel bijzonder repetitief. De acteurs blijken matig, het script is flinterdun en regisseur Aidan Belizaire beroept zich steeds op hetzelfde type beelden. Bovendien werkt de indeling van de film niet. Het duurt ergerlijk lang vooraleer we te weten komen wat er in godsnaam aan de hand is. Flashbacks van telkens minder dan twee minuten doen tergend langzaam uit de doeken wat de rol van Furlong in dit alles eigenlijk is. Bovendien worden al die kleine stukjes finaal nog eens gebundeld in een lange flashback, maar is op dat moment het kalf al lang verdronken.

Terug naar de cover. Die priester waar ik het al even over had? Jon Campling (Harry Potter and the Deathly Hallows) die op ongeloofwaardige wijze een continue dronken heilige man vertolkt waar geen snars mee aan te vangen is. En de prikkelende make-up van de zombies valt tijdens de ganse speelduur van The Zombie King ook nergens te bespeuren. De copywriter moet trouwens over een overdaad aan lef beschikken want hij of zij had de ballen om op de achterkant 'Uncut Version including Guns, Guts & Gore' te vermelden. Noch guns, noch guts noch gore vallen er in deze testikelloze film op te merken.

Never judge a book by its cover.
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...